Je Google prehitel Samsung kljub letom zaostanka?

by | Maj 16, 2023 | Novice

Samsung je na trg upogljivih telefonov vstopil že pred štirimi leti in si v tem času nabral veliko dominanco. Pri Googlu so se odločili narediti temu konec. V začetku tedna so na vsakoletnem dogodku Google I/O predstavili svoj prvi upogljiv telefon – Google Pixel Fold, ki predstavlja direktno konkurenco Samsungovemu Fold 4 telefonu. Ampak ali se lahko Pixel Fold primerja z Samsungom? Google Pixel Fold v zloženem stanju prekriva 5,8 inčni, v odprtem pa 7,6 inčni 120 herčni zaslon. Upogibanje telefona omogoča poseben mehanizem, ki omogoča, da se zaslon popolnoma upogne in tako med njim ni vidne nobene luknje. To omogoča telefonu, da je v zloženem stanju širok samo 12,1 mm, kar je približno toliko kolikor so široki navadni telefoni z dodanim ovitkom. Samsungov Fold 4 v širino meri 15,8 mm.

Pixel Fold izgubi nekaj točk, ko pogledamo njegove kamere. Na zadnji strani ima 48 MP glavno, 10,8 MP širokokotno in 10,8 MP kamero s 5x optičnim zoom-om. To so kamere, ki so v skladu z današnjimi standardi. Na sprednji strani pa se slabša kvaliteta kamere močno opazi, saj 9,5 MP oz. 8 MP kameri nista sposobni posneti slik, ki bi bile primerne za telefon tega ranga.

 

Je Google prehitel Samsung kljub letom zaostanka?

Ena izmed večjih pomanjkljivosti je rob okoli zaslona, ki je viden, ko je telefon odprt. Ta rob je v primerjavi s današnjimi telefoni zelo širok in ga je težko spregledati.

Kljub tem pomanjkljivostim je Pixel Fold zelo zmogljiv telefon, kar mu omogoča Tensor G2 čip z 12 GB LPDDR5 RAM-a. Tako zmogljiv telefon pa potrebuje veliko baterijo na katero Google ni pozabil. Telefon vsebuje 4.821 mAh baterijo, ki se lahko napolni z 30 W hitrim polnjenjem. Ker Google izdeluje tudi Android operacijski sistem, je programska izkušnja na telefonu zelo dobra in prilagojena upogljivi napravi. Telefon vsebuje tudi senzor za prstni odtis, ki se nahaja na strani telefona.

Google je Pixel Fold-u postavil kar visoko ceno – 1.799$, kar zna močno vplivati na prodajo telefona. Ampak za to bomo morali še počakati nekaj časa, ko bomo videli kako uspešen bo ta Googlov prvi upogljiv telefon.

 

 

Vabljeni v naše poslovalnice

Obiščite nas. Udobno se namestite. Zaupajte nam vaše želje. Poiskali bomo pravo rešitev za vas. Ker si želimo, da iz naših poslovalnic odidete z nasmehom na obrazu.

Je Google prehitel Samsung kljub letom zaostanka?

Prodajalna Mobtel Velenjka
Tel: 051 344 244
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Interspar Velenje
Tel: 041 703 699
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Center Vič
Tel: 041 666 707
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Jager Center Rogaška Slatina
Tel: 051 688 666
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Mozirje Jager Center Mozirje
Tel: 051 303 003
Email: info@mobtel.si

MOBTEL BLOG

PREKO SPODNJEGA OBRAZCA NAS KONTAKTIRAJ ALI ODDAJ NAROČILO.
ODGOVORILI TI BOMO V ČIM KRAJŠEM ČASU.