Slog domačega zaslona

HUAWEI P30 Pro EMUI vzame kar nekaj navdiha pri iOS-u, zato je domači zaslon privzeto nastavljen za prikaz vseh aplikacij na več zaslonih. Če imate raje prikazan zaslon s tradicionalnim predalom, brez skrbi.

Pojdite v Nastavitve> Začetni zaslon in ozadje> Slog začetnega zaslona> Predal

Samo tapnite ’’predal’’ in že ste končali.
V kolikor boste želeli zopet standardni način začetnega zaslona, lahko to seveda kadarkoli spremenite v nastavitvah.

 

HUAWEI P30 Pro Nasveti

Olajšajte obremenitev oči z vklopom “temnega načina”

HUAWEI P30 Pro Nasveti
HUAWEI P30 Pro Nasveti

Najnovejši pametni telefoni imajo neverjetne zaslone in tudi P30 Pro ni izjema. Ker pa so ti zasloni ostrejši in svetlejši, lahko še bolj obremenijo naše oči, zlasti ponoči. Kot večina najnovejših pametnih telefonov ima tudi P30 Pro ’’temen način’’ oz. ’’dark mode’’, ki spremeni barvno shemo operacijskega sistema iz bele v črno. To ne samo, da prihrani življenjsko dobo baterije, ampak tudi zmanjša učinek na vaše oči, kar vam omogoča, da se osredotočite na stvari, ki so vam pomembne.

Če želite vklopiti temni način, se pomaknite na Nastavitve – Baterija – Temnejše barve vmesnika.
Opomba: telefon opozarja, da vklop tega “lahko vpliva na jasnost zaslona v nekaterih aplikacijah”, vendar razlike sploh nismo opazili. 

Always-on display – Vedno vklopljen zaslon

HUAWEI P30 Pro Nasveti

Always on zaslon ali  ’’ vedno vklopljen zaslon’’ je za nekatere koristna funkcija, ki jo mobitel omogoča. V kolikor si jo omogočite, si lahko na zaklenjenem zaslonu ogledate čas, datum in obvestila o aplikacijah, ne da bi bilo potrebno prebuditi mobitel.

Če ga želite omogočiti, odprite Nastavitve> Začetni zaslon in ozadje> Vedno vklopljen zaslon.

Tukaj boste našli tudi različne nastavitve, na primer možnost omejitve prikaza na vedno na določene ure.
Če prihajate iz iPhone-a in želite, da se vaš P30 Pro zbudi, ko ga dvignete, pojdite na: Nastavitve> Zaslon> Pametna pomoč> Bližnjice in kretnje> Zaslon zbujanja. Tam lahko omogočite tudi nastavitev, ki vam omogoča, da dvakrat tapnete na zaslon, in tako prebudite telefon.