KAJ JE OMREŽJE 5G?

Je omrežje pete generacije, ki deluje s pomočjo radijskih valov v višjih frekvenčnih pasovih. LTE frekvenčno območje deluje od 450 MHz do 6 Ghz, medtem ko deluje 5G omrežje v frekvenčnih pasovih od 24,25 GHz do 52,6 GHz. 5G omrežje je zasnovano tako, da lahko skupaj poveže praktično vse, vključno s stroji, predmeti in napravami. Zagotavlja višje hitrosti prenosa podatkov, nizko zakasnitev, večjo zanesljivost, veliko omrežno zmogljivost, večjo razpoložljivost in enotno uporabniško izkušnjo. Zaradi večje zmogljivosti in učinkovitosti, omogoča novo uporabniško izkušnjo in povezuje nove panoge.

KAJ JE 5G OMREŽJE

RAZVOJ 5G OMREŽJA

1 G -> začetki segajo v leto 1980, ko se je razvilo omrežje prve generacije, ki je omogočalo analogni glas.
2 G -> v zgodnjih 90. letih se je predstavila druga generacija, ki je razvila digitalni glas.
3 G -> leto 2000 je s tretjo generacijo prineslo mobilne podatke.
4 G/LTE -> leta 2010 smo s četrto generacijo vstopili v novo ero mobilne širokopasovne povezave
5 G pa združuje vse te generacije na višjem in bolj stabilnem nivoju povezovanja, kot je bilo kadarkoli doslej.

Razvoj 5g omrežja

KAJ NAM 5G PRINAŠA?

Hitrost -> še hitrejše mobilno omrežje in nekajkrat višje prenosne hitrosti, kot jih poznamo danes. Razvoj in nadgradnje bodo postopne.

Odzivnost -> krajši odzivni čas omrežja z nizko zakasnitvijo, kar je zelo pomembno na področju zaščite in reševanja, zdravstva, razvoja pametnih mest, industrije 4.0, pa tudi pri robotiki, navidezni resničnosti in e-igrah.

Zmogljivost -> v omrežje se lahko poveže ogromno število naprav, od opreme za proizvodnjo, do senzorjev, interneta stvari, avtonomnih vozil do kamer in naprav za pametni dom. Čeprav ob besedi 5G najprej pomislimo na pametne telefone, pa so tukaj še številne druge aplikacije, ki bodo uporabljale novo tehnologijo, najbolj izboljšana bo podpora komunikaciji stroj – stroj, oz. tako imenovanemu internetu stvari.

Digitalizacija gospodarstva -> prinaša veliko večje hitrosti prenosa podatkov od in do uporabnika in krajši odzivni čas z nizko zakasnitvijo, ob tem pa učinkovito povezovanje velikega števila naprav.

Prednosti 5g omrežja

KAJ POTREBUJEMO ZA UPORABO 5G?

Potrebujemo ustrezen mobitel, ki programsko podpira 5G in ustrezno 5G storitev ali 5G paket.

VKLOP STORITVE 5G: Storitev 5G lahko vključimo na kateremkoli mobilnem paketu, tako da pošljemo SMS s ključno besedo 5G na številko 1918, ali pa storitev vključimo v aplikaciji Moj Telekom. Storitev 5G vam je do 30.6.2021 na voljo po polovični ceni!

PAKET NAJ 5G (Telekom Slovenije)

Paket 5G Telekom Slovenije 5g

Redna mesečna naročnina: 29,99 €

Popust poveži in prihrani: -3€ na mesec

Popust za mlade: -3€ na mesec

NAJBOLJŠI 5G MOBITELI

Samsung Galaxy S21 5G

Samsung Galaxy S21 5G

Za naročnike Telekoma Slovenije že od: 618,95 € ali 24 x 25,79 €

Samsung Galaxy S20 FE 5G

Samsung Galaxy S20FE 5G

Za naročnike Telekoma Slovenije že od: 520,56 € ali 24 x 21,69 €

Xiaomi Mi 10T Lite 5G

Xiaomi Mi 10T Lite 5G

Za naročnike Telekoma Slovenije že od: 210,96 € ali 24 x 8,79 €

Apple iPhone 12

Apple iPhone 12

Za naročnike Telekoma Slovenije že od: 767,04 € ali 24 x 31,96 €

Huawei Mate 40 Pro

Huawei Mate 40 Pro

Za naročnike Telekoma Slovenije že od: 969,36 € ali 24 x 40,39 €

ALI SMO SKRBNI IN ODGOVORNI DO OKOLJA V KATEREM DELUJEMO?

Skrbimo za to, da je z razvojem tehnologije vpliv na okolje v katerem delujemo in živimo čim manjši. Nova 5G tehnologija temelji na standardih, ki se nadgrajujejo že desetletja in ne prinaša nove radijske tehnologije.

Slovenska zakonodaja je na področju vplivov elektromagnetnih polj na okolje med najstrožjimi na svetu. Slovenska Uredba o elektromagnetnem sevanju v naravnem in življenjskem okolju temelji na smernicah Mednarodne komisije za varstvo pred neionizirnimi sevanji (ICNIRP), ki jih priporoča tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Inštitut za neionizirana sevanja je pri nas izvedel meritve, ki so pokazale, da so sevalne obremenitve v najbolj neugodnem primeru na človeku dostopnih mestih več kot štirikrat nižje od strogih mejnih vrednosti, ki jih uporabljamo v Sloveniji, ter desetkrat nižje od smernic Mednarodne komisije za varstvo pred neionizirnimi sevanji (ICNIRP) in priporočil EU.

Res je, da bo zaradi potrebe po večji zmogljivosti treba umestiti več celic oziroma baznih postaj 5G, toda zaradi večjega števila bo manjša njihova oddajna moč in s tem sevalne obremenitve posamezne postaje.

V Telekomu Slovenije je omrežje vzpostavljeno ob spoštovanju vseh predpisov, z opremo najboljših proizvajalcev ter z vso potrebno skrbnostjo na način, da je čim manj posegov v infrastrukturo in okolje. 5G bo uporabljal tudi podobne frekvence, na katerih so druga mobilna omrežja. Zaradi hitrega tehnološkega razvoja pa bodo vsi elementi omrežja sodobnejši, praviloma bodo delovali z nižjo močjo, porabili manj energije in bodo okolju še prijaznejši.

Dostava naročenih izdelkov na dom 

Varno in zanesljivo vam dostavimo vse kar potrebujete, BREZPLAČNO IN BREZKONTAKTNO!

Možen tudi brezstični osebni prevzem.

VSTOPITE V PRVO 5G OMREŽJE V SLOVENIJI!

Prodajalna Mobtel Interspar Velenje
Tel: 041 703 699
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Velenjka
Tel: 051 344 244
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Center Vič
Tel: 041 666 707
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Tuš center Rogaška Slatina
Tel: 051 688 666
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Mozirje
Tel: 051 303 003
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel

PREKO SPODNJEGA OBRAZCA NAS KONTAKTIRAJ ALI ODDAJ NAROČILO.
ODGOVORILI TI BOMO V ČIM KRAJŠEM ČASU.