WWDC 2022

Apple je v ponedeljek, 6. junija, na dogodku WWDC (Wordwide Developers Conferecnce) predstavil mnogo novosti. Med pomembnejšimi novostmi je iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 in nov čip M2, ki bo najprej na voljo v novem MacBook Air-u in 13-inčnem MacBook Pro-ju.
iOS 16 prinaša veliko novosti. Med glavnimi je novost pri pošiljanju sporočil – uporabnik lahko zbriše že poslana sporočila, jih ureja po tem ko so že bila poslana in lahko jih označi in jih tako kasneje lažje najde. Brisanje in urejanje sporočil pa bo mogoče le 15 minut za tem, ko je bilo sporočilo poslano.

iOS 16 sporočila

Apple iOS 16

bo vseboval Applovo fitnes aplikacijo, katera je bila do sedaj dostopna le, če ste v lasti imeli Applovo uro. Ta bo z novo verzijo watchOS-a dobila nekatere nove funkcije za tekače in možnost izbire več športov naenkrat, kar je zelo uporabno za triatlonce. Med tekom bo ura spremljala moč odriva, dolžino koraka, ritem teka in tudi spremembe v nadmorski višini. Možen bo ogled zgodovine naših časov določene poti, kar nam bo omogočalo tekmovanje z našimi preteklimi časi.

watchOS

Apple procesor M2

Apple je predstavil tudi novosti na področju procesorjev – procesor M2, ki bo nadomestil že zelo močnega predhodnika M1. Prav tako kot njegov predhodnik bo M2 zgrajen z Applovim ”Arm sillicon”, na 5nm tehnologiji s 20 milijardami tranzistorji, kar je 25% več kot M1. Vse to bo prispevalo k 18% hitrejšemu CPU-ju in 35% GPU-ju. Ta procesor bo najprej na voljo v MacBook Air-u, ki pa bo prav tako doživel manjše novosti – 13.6-inčni zaslon, boljšo kamero in baterijo, ki naj bi zdržala do 18 ur. Vse novosti, ki so bile predstavljene bodo na voljo postopoma skozi leto 2022.

WWDC 2022

Vabljeni v naše poslovalnice

Obiščite nas. Udobno se namestite. Zaupajte nam vaše želje. Poiskali bomo pravo rešitev za vas. Ker si želimo, da iz naših poslovalnic odidete z nasmehom na obrazu.

WWDC 2022 prinesel veliko novosti za Applove naprave

Prodajalna Mobtel Velenjka
Tel: 051 344 244
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Interspar Velenje
Tel: 041 703 699
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Center Vič
Tel: 041 666 707
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Jager Center Rogaška Slatina
Tel: 051 688 666
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Mozirje Jager Center Mozirje
Tel: 051 303 003
Email: info@mobtel.si

MOBTEL BLOG

PREKO SPODNJEGA OBRAZCA NAS KONTAKTIRAJ ALI ODDAJ NAROČILO.
ODGOVORILI TI BOMO V ČIM KRAJŠEM ČASU.