Apple

se je odločil, da bo nehal s prodajo Iphonov, Macov in vseh njihovih fizičnih produktov kot odgovor na rusko invazijo Ukrajine. To je le ena izmed sankcij, ki jih je Apple uvedel v Rusiji.

Pred tem je omejil uporabo Apple Pay in odstranil aplikacije ruskih medijskih hiš iz App Stora (v vseh državah razen Rusiji). Za to odločitev se je tehnološki velikan odločil po javnem pismu ukrajinskega predsednika vlade Mykhaila Fedorova, ki je Apple prosil, da v Rusiji povsem onemogoči njihove storitve, App Store in preneha s dostavo svojih izdelkov. To naj bi mlado prebivalstvo spodbudilo k uporu in pomagalo k ustavitvi vojaške agresije. 

Apple nehal s prodajo izdelkov v Rusiji

Potrjeno je, da Iphonov in  računalnikov Mac v Rusiji prek spletne trgovine ni možno kupiti, čeprav je le ta še vedno dostopna. Apple pa je tudi sledil potezi Samsunga in je onemogočil vizualizacijo prometa v Apple Maps in to predstavil kot ”varnostni in previdnostni ukrep za ukrajinske državljane”. Rusija je tako izgubila dostop do številnih produktov podjetja s tretjim najbolj prodajanim telefonom v državi in to ravno pred novim Applovim dogodkom ”Peek Performance”, ki se bo zgodil 8. marca.

Apple nehal s prodajo izdelkov v Rusiji

Vabljeni v naše poslovalnice

Obiščite nas. Udobno se namestite. Zaupajte nam vaše želje. Poiskali bomo pravo rešitev za vas. Ker si želimo, da iz naših poslovalnic odidete z nasmehom na obrazu.

Apple nehal s prodajo izdelkov v Rusiji

Prodajalna Mobtel Velenjka
Tel: 051 344 244
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Interspar Velenje
Tel: 041 703 699
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Center Vič
Tel: 041 666 707
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Jager Center Rogaška Slatina
Tel: 051 688 666
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Mozirje Jager Center Mozirje
Tel: 051 303 003
Email: info@mobtel.si

MOBTEL BLOG

PREKO SPODNJEGA OBRAZCA NAS KONTAKTIRAJ ALI ODDAJ NAROČILO.
ODGOVORILI TI BOMO V ČIM KRAJŠEM ČASU.