Apple predstavil novi verziji iPad-a in iPad Pro

Apple je pred dnevi predstavil že deseto verzijo tablice iPad in posodobljeno verzijo njene zmogljivejše verzije iPad Pro. V Applovem stilu se nove verzije tablic ne razlikujejo veliko od njunih predhodnikov. Največja razlika je v novih čipih, ki poganjajo 10,9 inčni (Apple iPad), 11 inčni (Apple iPad Pro) oz. 12,9 inčni (Apple iPad Pro) zaslon. Osnovna verzija je nekaj milimetrov ožja od njene predhodnice, njeni robovi pa so manj zaobljeni. Poganja jo A14 Bionic čip z 6 jedrnim CPU, 4 jedrnim GPU in 16 jedrnim Neural Enginom. Nov Apple iPad se polni s pomočjo type-c kabla, kar pomeni, da je za polnjenje Apple Pencil-a potreben poseben pretvornik (tablica podpira samo Apple Pencil prve generacije, ki za polnjenje uporablja lightning priključek). Premaknjena je bila tudi sprednja kamera, ki sedaj ni več na vrhu zaslona, ampak na njegovi desni strani, kar omogoča ustvarjanje slik, ko je tablica v horizontali orientaciji.

NothingPhone

Večja in zmogljivejša verzija – Apple iPad Pro, ki je na voljo v dveh velikostih (11″ in 12,9″) prav tako vsebuje nov čip in sicer Applov M2 procesor. To pa je tudi največja novost nove generacije. Čip, ki ga lahko najdemo tudi v 2022 MacBook Air-u in 13-inčnem MacBook Pro-ju vsebuje 8 jedrni CPU, 10 jedrni GPU in 16 jederni Neural Engine. Apple trdi, da ima M2 čip 35% hitrejšo grafično zmogljivost, 40% boljše strojno učenje in 50% hitrejši pomnilnik, kot prejšnja generacija tega čipa. Apple iPad Pro deluje na iPadOS 16 operacijskem sistemu, podpira pa Apple Pencil druge generacije, ki ga tablica zazna 12mm nad zaslonom, kar omogoča dodatne funkcionalnosti. Kamera pa je ostala enaka kot na prejšnjem modelu, a bo s pomočjo novega čipa kakovost slik boljša kot pri predhodniku. Oba modela bosta na voljo od 26. oktobra

NothingPhone1

Vabljeni v naše poslovalnice

Obiščite nas. Udobno se namestite. Zaupajte nam vaše želje. Poiskali bomo pravo rešitev za vas. Ker si želimo, da iz naših poslovalnic odidete z nasmehom na obrazu.

Apple predstavil novi verziji iPad-a in iPad Pro

Prodajalna Mobtel Velenjka
Tel: 051 344 244
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Interspar Velenje
Tel: 041 703 699
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Center Vič
Tel: 041 666 707
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Jager Center Rogaška Slatina
Tel: 051 688 666
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Mozirje Jager Center Mozirje
Tel: 051 303 003
Email: info@mobtel.si

MOBTEL BLOG

PREKO SPODNJEGA OBRAZCA NAS KONTAKTIRAJ ALI ODDAJ NAROČILO.
ODGOVORILI TI BOMO V ČIM KRAJŠEM ČASU.