LG predstavil raztegljiv zaslon 

Upogljivi zasloni se vse bolj uveljavljajo na trgu mobilnih telefonov, vendar se poleg tega razvija tudi tehnologija raztegljivih zaslonov. LG je pred kratkim dokazal njihovo dominanco na tem področju.

Javnosti so predstavili zaslon, ki se lahko iz 12-inčnega spremeni v 14-inčnega in obratno. Pri tem pa se zaslon nič ne poškoduje. To tehnologijo so poimenovali ”free-form display’‘. Takšna tehnologija se lahko uporabi pri izdelavi oblačil in pohištva, saj se lahko na enostaven način prilagodi različnim kompleksnim oblikam. Prav tako pa ja nošenje oblačil s tako vrsto zaslona udobnejše. Kljub raztegljivosti, pa prototipni zaslon ne izgubi na njegovi kakovosti – z gostoto pikslov 100ppi se lahko primerja z 40-inčnim 4K televizorjem.

Sestavljen je iz micro-LED, (velikosti manjše od 40µm), ki so zmožni povsem barvne slike. Ti so med sabo povezani z žicami v obliki črke S, kar jim omogoča, da se lahko raztegnejo do 20% brez da bi se pri tem poškodovali. Poleg tega je sestavljen tudi iz posebnega silikonskega substrata, ki se uporablja pri izdelavi kontaktnih leč. Če bo LG še naprej tako hitro razvijal tehnologijo upogljivih in raztegljivih zaslonov obstaja samo še vprašanje časa, ko bomo videli prva oblačila z vdelanimi zasloni.

LG predstavil raztegljiv zaslon

Vabljeni v naše poslovalnice

Obiščite nas. Udobno se namestite. Zaupajte nam vaše želje. Poiskali bomo pravo rešitev za vas. Ker si želimo, da iz naših poslovalnic odidete z nasmehom na obrazu.

LG predstavil raztegljiv zaslon

Prodajalna Mobtel Velenjka
Tel: 051 344 244
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Interspar Velenje
Tel: 041 703 699
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Center Vič
Tel: 041 666 707
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Jager Center Rogaška Slatina
Tel: 051 688 666
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Mozirje Jager Center Mozirje
Tel: 051 303 003
Email: info@mobtel.si

MOBTEL BLOG

PREKO SPODNJEGA OBRAZCA NAS KONTAKTIRAJ ALI ODDAJ NAROČILO.
ODGOVORILI TI BOMO V ČIM KRAJŠEM ČASU.