Evropski Parlament je v torek 7. junija sprejel zakon, ki bo proizvajalce majhnih in srednje-velikih elektronskih naprav, od jeseni 2024, omejil na uporabo enotnega polnilnega kabla. Za primeren tip kabla je bil izbran USB Type-C, ki ga že danes uporablja večina elektronskih naprav. Ta tip kabla bodo morali podpirati predvsem mobilni telefoni, tablice in kamere.

Večina proizvajalcev elektronike že danes proizvaja telefone s Type-C priključkom, a od njih odstopa eden izmed največjih proizvajalcev telefonov – Apple. Ta še uradno ni najavil nobenih sprememb na novi seriji iPhonov, a glede na ta zakon lahko pričakujem iPhone s Type-C priključkom.

Naprave, ki podpirajo hitro polnjene, bodo morale uporabljati enako hitrost polnjenja, kar bo omogočalo polnjenje različnih naprav z istim polnilcem. S tem želi EU zmanjšati količino elektronskih odpadkov, prav tako pa zmanjšati količino denarja porabljenega za polnilce. Ta naj bi se s pomočjo tega zakona zmanjšala za 250 milijonov evrov.

Type-C enoten polnilec

Vabljeni v naše poslovalnice

Obiščite nas. Udobno se namestite. Zaupajte nam vaše želje. Poiskali bomo pravo rešitev za vas. Ker si želimo, da iz naših poslovalnic odidete z nasmehom na obrazu.

Z letom 2024 v EU enoten polnilec elektronskih naprav

Prodajalna Mobtel Velenjka
Tel: 051 344 244
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Interspar Velenje
Tel: 041 703 699
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Center Vič
Tel: 041 666 707
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Jager Center Rogaška Slatina
Tel: 051 688 666
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Mozirje Jager Center Mozirje
Tel: 051 303 003
Email: info@mobtel.si

MOBTEL BLOG

PREKO SPODNJEGA OBRAZCA NAS KONTAKTIRAJ ALI ODDAJ NAROČILO.
ODGOVORILI TI BOMO V ČIM KRAJŠEM ČASU.