LeanPay

ENOSTAVNI NAKUPI NA OBROKE V NEKAJ MINUTAH,
SAMO S PAMETNIM TELEFONOM IN OSEBNIM DOKUMENTOM

LeanPay je inovativen način obročnega nakupovanja, ki ne zahteva obiska banke in ne potrebuje odvečne papirologije.

Pri nakupovanju pogrešaš več fleksibilnosti? Potem moraš preveriti Leanpay!
• Hitro in enostavno nakupovanje na obroke tudi prek spleta
• Brez nepotrebne papirologije

Kako lahko preverim pogoje Leanpay plačila na obroke, preden se odločim zanj?

SPLOŠNO o možnostih obročnega nakupa z Leanpay si preberem na poveazvi: Pogoji plačila

KONKRETEN NAKUP: V trgovini napolnim košarico in izberem način plačila na obroke z Leanpay. Ko prejmem povezavo s ponudbo na svoj telefon (ali računalnik, po e-pošti in SMS), jo odprem.

Takoj na prvem ekranu:

 1. izberem konkretno želeno število obrokov in
 2. izberem konkretno zaželen datum plačila v mesecu, ter
 3. si ogledam najbolj pomembne pogoje za obročno plačilo na isti strani, ali pa odprem Standardno predhodno informacijo z vsemi podrobnimi informacijami in z dejanskim načrtom odplačil stroškov, obresti in obrokov.

Če sem s pogoji zadovoljen, nadaljujem z vlogo za obročno plačilo.

Če s pogoji nisem zadovoljen, lahko spremenim izbor pod točkama 1. in 2 zgoraj ter ponovno preverim pogoje (Standardno predhodno informacijo moram odpreti ponovno, ker sem spremenil vhodne podatke), ali pa se vrnem v spletno trgovino in izberem drug način plačila svojih nakupov.

Leanpay - izi nakupi na obroke

Lako uporabljam Leanpay obročna plačila v spletni trgovini?

Potem, ko sem se odločil za nakup v spletni trgovini, spravil izdelke v košarico in prišel do načinov plačila, enostavno kot možnost plačila izberem »Leanpay – plačilo na obroke«.

V novem oknu izberem želeno število obrokov izmed ponujenih možnosti (na primer 6, 12, 18 ali 24 obrokov, odvisno od ponudbe trgovine) ter želen dan v mesecu za plačilo obrokov.

V Standardni predhodni informaciji lahko preberem prav vse podrobnosti o kreditu, vključno z natančnim načrtom stroškov in plačil. Če se strinjam s pogoji, nadaljujem in v naslednjem koraku v proces vpišem enkratno gesto OTP (“one time passoword”) (prejmem ga na svoj telefon preko SMS).

Podatke, potrebne za takojšnjo presojo s strani Leanpay, ali lahko vloga za kredit napreduje na korake za sklenitev pogodbe, vnesem podatke v samo dveh naslednjih korakih – najprej osebne, nato pa finančne podatke. Podatkov mi v bodočih nakupih ne bo več treba vnašati, spremenil pa jih bom lahko le z zahtevkom do Leanpay za ažuriranje podatkov. Pomembno je, da so vneseni podatki resnični in točni, saj napačni ali lažni podatki onemogočajo sklenitev kreditne pogodbe ter kazensko in odškodninsko odgovornost. (Odgovore o napaki pri in popravku podatkov najdem tule)

Leanpay mi takoj v naslednjem koraku prikaže, ali je obročni nakup možen ali ne – in če je mogoč, kakšni so nadaljnji koraki za:

 • moj pregled in potrditev pogodbene dokumentacije
 • mojo osebno identifikacijo ob prevzemu nakupa
 • dokončno presojo s strani Leanpay, potrditev posla in veljavno sklenitev pogodbe.
 • V procesu je v manjšem številu primerov mogoče, da pride do zahteve za dodatno preverjanje ali predložitev dokumentacije – v tem primeru sledim navodilom na ekranu.

Pri večjih zneskih nakupa je mogoče, da je zahtevan polog, zato moram imeti svojo pripravljeno kreditno kartico, s klatero lahko kupujem na spletu.

Za uspešen zaključek prvega obročnega plačila z Leanpay si lahko postopek preberem tukej:

Na spletu sem uspešno zaključil svojo prvo vlogo za obročno plačilo. Kaj sedaj?

Vse v zvezi s svojimi obročnimi nakupi z Leanpay si lahko pogledam v svojem osebnem portalu “Moj Leanpay”, do katerega pridobim dostop s prvim zaključenim nakupom ali z zaključenim postopkom “Preveri svoj limit”.

Kratek predstavitveni video si lahko ogledaš v spodnjem videu. (zaradi rednega posodabljanja storitve po nastanku videa so lahko deli videa neažurni)

Kako postanem uporabnik Leanpay?

Leanpay lahko hitro preizkusim tako:

 1. Lahko najprej preverim limit, ki bi mi ga potencialno omogočil pri Leanpay, s klikom na gumb “Preveri Limit“, ter enostavno sledim navodilom, ali pa…
 2. pri zaključevanju nakupa pri enem izmed Leanpay trgovcev izberem kot način plačila »Leanpay – plačilo na obroke«. Enostavno.

Kaj potrebujem, da bi lahko uporabil storitev Leanpay?

Za uspešen nakup prvi nakup na obroke z Leanpay (na spletu ali v fizični trgovini):

 1. moram imeti osebno izkaznico ali potni list, izdan s strani Upravne enote v Republiki Sloveniji (priporočamo, da je veljavnost vsaj še 90 dni* na dan nakupa na spletu);
 2. moram imeti državljanstvo Republike Slovenije;
 3. moram imeti (pameten) telefon oziroma mobilno telefonsko številko, ki jo uporabljam samo jaz;
 4. mora obstajati moj zapis v kreditnem registru Sisbon, ki ga ima vsak, ki je v Sloveniji pri katerikoli poslovni banki kadarkoli uporabljal vsaj eno od storitev: transakcijski račun z rednim limitom, kreditne kartice, kredit pri banki ali leasing pri izdajatelju leasinga;
 5. (v nekaterih primerih nakupov) potrebujem kreditno kartico, ki omogoča plačila na spletu.

Poznati moram svojo davčno številko, številko svojega transakcijskega računa, iz katerega bom plačeval obroke, višino svojih rednih mesečnih prilivov (plača in ostalo) ter višino svojih rednih mesečnih izdatkov za poplačilo kreditov in leasingov.

Leanpay v večini primerov celoten proces obravnave vloge za obročni nakup izpelje brez dokumentacije. Leanpay ima pri tem pravico kadarkoli od mene zahtevati dodatno dokumentacijo, dokazila in podatke. To se v nekaterih primerih zgodi pred odobritvijo ter v nekaterih primerih po odobritvi. Najbolj pogosto je treba imeti v teh primerih pri roki izpiske iz transakcijskega računa (TRR), na katerega prejemam redne prejemke (plačo), in plačne liste delodajalca za tri pretekle mesece.

Opombe:* Med spletnim nakupom / naročilom v spletni trgovini in prevzemom lahko mine veliko časa, zato je pomembno, da je v času naročila v spletni trgovini moj dokument veljaven še 90 dni.

Pri nakupu na spletu bo osebna identifikacija namreč mogoča šele ob prevzemu blaga. Le-ta se lahko zgodi precej kasneje in pomembno je, da je moja osebna izkaznica ali potni list tedaj, ko me bo prodajalec ali dostavljalec osebno indentificiral, še vedno veljaven. Brez tega nakupa ne smem prevzeti.

Kakšne možnosti obročnega nakupa imam?

Leanpay ponuja obročna plačila za nakupe, sklenjene pri Leanpay trgovskih partnerjih (kje lahko kupim?):

 • za zneske od 50 EUR do 3.000 EUR
  z odplačilno dobo od 3 do 24 zaporednih mesečnih obrokov*
 • pri čemer je minimalen mesečni obrok 10 EUR in maksimalen mesečni obrok 350 EUR

Možnosti za vsak konkreten nakup lahko vedno preverim pred odločitvijo za nadaljevanje – ko prejmem ponudbo trgovca za obročni nakup, na prvem ekranu v aplikaciji Leanpay:

 • izberem zaželeno število obrokov ter želen mesečni datum plačila obrokov izmed ponujenih možnosti
 • preverim podatke na ekranu ali pa dodatno odprem in pogledam Standardno predhodno informacijo s podrobnimi dejanskimi pogoji in odplačilnim načrtom glede na izbrane možnosti.

Koliko nakupov lahko opravim preko Leanpay (“limit”)?

Po prvem uspešnem in veljavno zaključenem nakupu dobim odobren informativni limit, ki mi pove, koliko največ lahko znaša moja višina mesečnih obveznosti ter skupna višina obveznosti do Leanpay. Znotraj informativnega limita Leanpay ne omejuje samega števila obročnih nakupov (veljajo splošne možnosti storitve Leanpay).

Informacijo najdem na svojem osebnem portalu »Moj Leanpay«. Ta informacija je za Leanpay nezavezujoča, saj se kreditna sposobnost preverja znova za vsak nakup. Možen skupni znesek nakupov je tako odvisen najbolj od kreditne sposobnosti posameznika.

Limita za nakupe z Leanpay v nobenem primeru ni možno izkoristiti v primeru zamud pri plačilu preteklih obveznosti – zato na limit močno vpliva tudi pretekla plačilna disciplina.

Kje lahko vidim Leanpay Splošne pogoje?

Splošni pogoji uporabe storitve Leanpay so na voljo: https://app.leanpay.si/terms-of-use.

Kakšne obresti in stroške zaračunava Leanpay?

Leanpay verjame v preglednost pogojev – vsak potencialni uporabnik lahko že na prvem ekranu procesa oddaje vloge pregleda vse informacije o poslu, vključno s stroški, obrestmi, datumi zapadlosti in mnogo več v “Standardni predhodni informaciji”.

Leanpay za potrošniške kredite uporablja letno obrestno mero ter stroške ocene tveganja, ki so navedeni v vsakokrat veljavnem Ceniku Leanpay ter prikazani tudi na Informativnem letaku pri vsakem trgovcu.

Cenik si lahko pogledam na povezavi: Cenik storitev

Kot uporabnik sem lahko prepričan, da se pogoji, ki sem jih potrdil, ne bodo nikdar spremenili (Leanpay ne bo obračunal nobenih dodatnih stroškov ali obresti), razen v primeru, da zamujam s plačilom obveznosti, ko pa bom moral poravnati nastale stroške, obresti in zamudne obresti.

OBČASNA AKCIJSKA PONUDBA: v sodelovanju s trgovcem Leanpay občasno omogoča tudi nakupe brez obresti ali brez obresti in stroškov – gre za različne akcijske ponudbe, ki so na voljo za določen čas in pri posameznem trgovcu. Tudi v teh primerih velja, da Leanpay pogoje pregledno prikaže v procesu vloge in v Standardni predhodni informaciji, in da se pogoji, ko jih uporabnik potrdi, ne morejo več spremeniti, razen v primeru zamud pri plačilu s strani uporabnika.

Kje lahko vidim cenik storitev Leanpay?

Cenik storitev Leanpay je na voljo: Cenik storitev

Zakaj je bila moja vloga uvrščena v “postopek dodatnega preverjanja”?

Večino vlog za obročna plačila Leanpay obdela brez zahteve po dostavi dokumentacije. To velja tako za primere, ko uporabnik pri Leanpay obročno plačilo ureja prvič, kot za primere pri Leanpay registriranih uporabnikih, ki so že zaključili en primer obročnega plačila.

Da zagotavlja varnost storitve in preprečuje zlorabe in prevare, Leanpay skladno s Splošnimi pogoji v nekaterih primerih zahteva dodatna dokazila in/ali dokumentacijo – “dodatno preverjanje” (primer sporočila spodaj). Da so nekatere vloge razvrščene v dodatno preverjanje, je avtomatska zahteva sistema, kadar se izpolni določena kombinacija dejavnikov. Ti dejavniki (lahko) vključujejo višino zneska nakupa, vrsto prodajnega kanala nakupa (splet ali fizična trgovina), ali gre za prvi primer obročnega plačila uporabnika ali ne, ali gre za uporabnika z negativnimi preteklimi dogodki ali ne, ter drugo.

Kadar prejmem zahtevo “dodatnega preverjanja”:

 • moram navedena dokazila podati čim prej, saj si s tem povečam verjetnost končne odobritve vloge, ter najkasneje v času in na način, kot je navajala zahteva v Leanpay aplikaciji;
 • če aplikacija Leanpay ne navede, v koliko časa je potrebno dostaviti dokumente, in ne navede, kam jih je treba dostaviti, velja naslednje:
  • dokumentacijo moram dostaviti do konca naslednjega delovnega dne, in
  • dokumentacijo lahko dostavim na e-pošto krediti@leanpay.com.

Po prejemu celovite dokumentacije bo Leanapy praviloma do konca obdelal vašo vlogo v enem delovnem dnevu. O odobritvi ali zavrnitvi ter nadaljnjih korakih boste obveščeni preko aplikacije Leanpay in/ali e-pošte.

****** primer sporočila ******

Hvala vam za vlogo za obročni nakup. Vaša vloga je bila usmerjena v postopek dodatnega preverjanja podatkov.

Prosimo, da za dokončanje nakupa na elektronski naslov krediti@leanpay.com pošljete:

1. fotografijo vaše bančne kartice, iz katere je jasno razvidna številka vašega bančnega računa (TRR) ter vaše ime in priimek (vzorec kartice je prikazan spodaj).

2. vaše zadnje tri mesečne izpiske iz bančnega računa (TRR), ki vsebujejo podatek o mesečni plači (prejemkih), vaše ime in priimek ter naslov, in

3. vaše zadnje tri plačilne liste od delodajalca.

Moje prvo obročno plačilo z Leanpay na spletu: kako lahko preverim status plačila / nakupa?

Po uspešno zaključeni vlogi na spletu v aplikaciji Leanpay sem s strani Leanpay prejel potrditveno e-pošto* (ter SMS), osnutek kreditne pogodbe, kakršno sem potrdil v postopku vloge za plačilo na obroke, ter vsa potrebna navodila. Prodajalec blaga (spletna trgovina) je istočasno od Leanpay prejel informacijo o uspešnosti vloge.

Status glede sklenitve obročnega plačila lahko preverim na osebnem portalu “Moj Leanpay”. Več informacij o nadaljnjih korakih nakupa najdem tule.

Status glede predmeta nakupa, roka dobave, načina dobave in podobno preverim pri prodajalcu.

Opomba:

* Če nisem prejel e-pošte, preverim svojo mapo Nezaželene e-pošte ter dodam Leanapy na seznam zaupanja vrednih pošiljateljev.

Moje prvo obročno plačilo z Leanpay na spletu: kaj moram narediti za uspešen zaključek?

Potem, ko sem prejel potrditveno e-pošto ter SMS z verifikacijsko kodo s strani Leanpay (istočasno je bil o tem obveščena trgovina), je potrebno izvesti naslednje korake – velja le za primer, ko z Leanpay prvič obročno plačujem nakup na spletu:

OSEBNI PREVZEM IN IDENTIFIKACIJA

 1. Ko prvič uporabljam Leanpay, moram nakup prevzeti osebno (pri sebi doma, v trgovini ali na primer na poštnem okencu) – pri sebi moram imeti svoj veljavni osebni dokument ter svojo verifikacijsko kodo, ki sem jo prejel po SMS ob nakupu;
 2. trgovec, njegov zaposleni ali dostavna služba me osebno identificira tako, da:
  1. preveri, ali sem prava oseba ter vpogleda v moj veljavni osebni dokument (potrdi, da sem res tista oseba, ki je zaprosila za obročno plačilo in na spletu potrdila pogodbo za kredit),
  2. če je potrebno, zahteva od mene verifikacijsko kodo, ki sem jo prejel na SMS ob nakupu na spletu;
  3. vpiše številko osebnega dokumenta, izdajatelja, tip in datum veljavnosti (bodisi v Leanpay aplikacijo za identifikacijo ali na “verifikacijski list”)

ZAKLJUČEK POSTOPKA

 1. v primeru, da dostavljalec uporabi Leanpay aplikacijo za identifikacijo:
  1. bo le-ta takoj preverila podatke in potrdila, ali lahko prevzamem nakup, s tem pa bo postopek zaključen, in bom na elektronsko pošto prejel veljavno sklenjeno kreditno pogodbo; ali
  2. če se izkaže, da je karkoli narobe s podatki, ki sem jih posredoval, nakupa ne bom mogel prevzeti, dokler nejasnost ne bo razčiščena – glede tega lahko v delovnem času kontaktiram Leanpay po elektronski pošti krediti@leanpay.com;
 2. v primeru identifikacije z verifikacijskim listom v celoti izpolnjen in podpisan verifikacijski list dostavna služba ali prodajalec posreduje na Leanpay; ko Leanpay prejme verifikacijski list, opravi zadnji del kontrole podatkov in presoje kreditne sposobnosti.
  1. Če se pri tem potrdi, da so vsi podatki (ki sem jih dal Leanpay v postopku vloge za obročno plačilo, in potrdil na verifikacijskem listu), pravilni*, mi bo Leanpay v nekaj dneh po e-pošti poslal veljavno sklenjeno kreditno pogodbo, s čemer bo postopek končan, pogodba pa bo stopila v veljavo.
  2. Če zaradi nepravilnosti podatkov, ki sem jih podal v vlogi za obročno plačilo, Leanpay ne bo mogel skleniti kreditne pogodbe, me bo o tem obvestil po e-pošti, kjer mi bo podal vsa potrebna navodila in prosil za pojasnila ter dokazila. V tem primeru moram le-ta dostaviti v najkrajšem času. Če bodo sprejemljiva, bo lahko pogodba za tem sklenjena, v nasprotnem primeru pa bom moral sam plačati (ali povrniti) sredstva za nakup na spletu, saj tega ne bo mogoče urediti na obroke z Leanpay.