Turbo WiFi

Spoznajte nepremagljivo omrežje – Turbo WiFi. Zasnovali smo ga z namenom, da reši vaše težave z WiFi-omrežjem, še preden se jih zaveste. Inteligenten WiFi namreč pripelje WiFi-signal v vse kotičke vašega doma.

WiFi v vseh kotičkih vašega doma, od mansarde do vrta

Visoke hitrosti prenosa podatkov – do 1,3 Gbit/s

Ločen WiFi za domačo in službeno uporabo

Možnost najema modema in ojačevalnika ali samo ojačevalnika

Varen in stabilen signal ter možnosti omejitve za otroke

Naročilo brez vezave

Število ojačevalnikov, ki jih lahko povežete v Turbo WiFi, ni omejeno. Pri tem je treba upoštevati, da se v primeru, ko je več ojačevalnikov povezanih prek WiFi-omrežja (in ne LAN kabla), na vsakem ojačevalniku ustrezno zmanjša razpoložljiva pasovna širina oziroma hitrost WiFi-povezave. Polovica pasovne širine se namreč uporabi za komunikacijo s končnimi napravami, polovica pa za povezavo z modemom.

Turbo wifi

Modem in ojačevalnik (komplet)

Zagotovite si popoln par za vzpostavitev brezžičnega omrežja v svojem poslovnem prostoru. Modem FRITZ!Box 7530, 5490 oz. 5491* in ojačevalnik FRITZ!Repeater 1200 inteligentno usmerjata WiFi-signal in zagotavljata odlično pokritost.

Brez vezave: 2,99 € / mesec

Turbo wifi FRITZ Repeater-1200

Modem in ojačevalnik

Zagotovite si popoln par za vzpostavitev brezžičnega omrežja v svojem poslovnem prostoru. Modem FRITZ!Box 7530, 5490 oz. 5491* in ojačevalnik FRITZ!Repeater 1200 inteligentno usmerjata WiFi-signal in zagotavljata odlično pokritost.

Brez vezave: 1,69 € / mesec. Če že imate modem Fritz*

Kako deluje Turbo WiFi?

V današnjem času ena sama dostopna točka WiFi ni več dovolj za zadovoljivo pokritost celotnega poslovnega protora in brezskrbno uporabo naprav WiFi. Turbo WiFi omogoča, da v eno skupno omrežje (z istim imenom in geslom) povežete več dostopnih točk, ki med seboj sodelujejo in ustvarijo vrhunsko pokritost.

Pokrijte vse slepe točke
Tudi najbolj oddaljeni kotički vašega poslovnega prostora bodo pokriti z odličnim WiFi-signalom.

Enostavna namestitev
Naprave vstavite v vtičnico in povežite. Storitev upravljate prek aplikacije FRITZ!App.

Ohranite hitrost prenosa podatkov
Prenos med napravami v lokalnem omrežju poteka s hitrostjo do 1,3 Gbit/s.

Samodejno preklapljanje med WiFi-kanali omogoči, da naprave prepoznajo zasičenost WiFi-omrežja ter samodejno preklopijo na kanal z najboljšim signalom in najmanjšo zasedenostjo.

Samodejno poteka tudi preklapljanje med frekvenčnimi pasovi (2.4 GHz + 5 GHz) za največji možni izkoristek in najvišje hitrosti prenosa.

Nastavite WiFi za svoje goste

Svojim gostom lahko omogočite ločen dostop do interneta prek WiFi-omrežja za goste, kjer lahko sami določate, do katerih vsebin lahko dostopajo in koliko časa bo omrežje aktivno. Dostop jim lahko omogočite s QR-kodo, ki jo poskenirajo in se tako na preprost način povežejo v omrežje.

KAKO VZPOSTAVITE TURBO WIFI?

Svetujemo vam, da v Mojem Telekomu v rubriki Internet in Nastavitve modema vnesete svoje podatke za brezžično omrežje WiFi: SSID in geslo za domače omrežje WiFi. S tem si zagotovite, da boste imeli vedno enak SSID in geslo, tudi če zamenjate modem.

turbo-wifi-nastavitve

Iz škatle vzemite modem FRITZ!Box in ga postavite na mesto, na katerem je postavljen in priključen stari modem. FRITZ!Box priključite v električno napajanje, pri tem uporabite priloženi napajalnik. Iz starega modema enega za drugim izključite omrežne LAN-kable in jih priključite v FRITZ!Box. Prav tako iz starega modema izključite linijo (DSL ali optično) in jo priključite v novi modem FRITZ!Box.

Počakajte, da se FRITZ!Box modem sinhronizira – vzpostavi se povezava z omrežjem. Ta postopek se navadno zgodi samodejno, v nekaj minutah, ko priklopimo linijo (DSL ali optično). Če ste v Mojem Telekomu nastavili SSID in geslo za omrežje WiFi, se omrežje WiFi vzpostavi samodejno.

Iz škatle vzemite ojačevalnik (repeater) FRITZ!Repeater in ga priključite v električno vtičnico približno na polovici med modemom in mestom, kjer želite neprekinjeno uporabljati naprave WiFi (npr. zgornja nadstropja, zunanji prostori itd).

Primer: Če imate modem na hodniku, naprave WiFi pa želite uporabljati čisto na koncu dnevne sobe, naj bo ojačevalnik FRITZ!Repeater priključen nekje na začetku ali sredini dnevne sobe.

fitz-turbo wifi

Pritisnite in držite gumb WPS na ojačevalniku FRITZ!Repeater, dokler lučka WLAN/Connect ne začne utripati. V roku dveh minut nato pritisnite in zadržite gumb WPS/WLAN še na modemu FRITZ!Box. Modem FRITZ!Box in ojačevalnik FRITZ!Repeater se bosta sporazumela in nastavitve omrežja WiFi se bodo samodejno prenesle na ojačevalnik. Alternativno lahko ojačevalnik FRITZ!Repeater povežete na modem tudi s kablom Ethernet, nastavitve pa se bodo prav tako prenesle samodejno.

turbo wifi fitz

Dostava naročenih izdelkov na dom 

Varno in zanesljivo vam dostavimo vse kar potrebujete, BREZPLAČNO IN BREZKONTAKTNO!

Možen tudi brezstični osebni prevzem.

Turbo WiFi reši vaše težave z WiFi-omrežjem

Prodajalna Mobtel Interspar Velenje
Tel: 041 703 699
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Velenjka
Tel: 051 344 244
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Center Vič
Tel: 041 666 707
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Tuš center Rogaška Slatina
Tel: 051 688 666
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Mozirje
Tel: 051 303 003
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel