Samsung je goljufal

V začetku mesca sta dva Twitter uporabnika objavila seznam 10.000 aplikacij, ki jim Samsungova aplikacija ” Game Optimizing Service” (GOS) namerno omejuje zmogljivost. Med temi aplikacijami pa se ne nahajajo aplikacije, ki se uporabljajo za meritve zmogljivosti (kot so npr. 3DMark, GFXBench in GeekBench), kar uporabnikom daje lažne informacije o dejanski zmogljivosti telefonov. Večina najbolj uporabljenih aplikacij na telefonih, kot so Instagram, Netflix, TikTok in tudi video igre (npr. Genshin Impact) pa je bila omejena s strani ”GOS-a”, ki je tem aplikacijam zmanjšal zmogljivost tudi do 24%.

Samsung je goljufal S22-GOS

S tem se je Samsung želel čim bolj izogniti pregrevanju čipov, kar bi napravam močno škodilo, prav tako pa bi jih tudi upočasnilo in zmanjšalo njihovo življenjsko dobo.

Samsung pa ni prvi, ki je bil razkrinkan za to; v preteklosti sta enako počela tudi Apple in OnePlus, ki pa sta takšne programe morala odstraniti oz. dati uporabniku možnost za njihovo upravljanje.

Samsung je ”GOS” veš čas močno skrival in uporabniki sploh niso vedeli, da ga imajo nameščenega. Po velikemu številu pritožb, ki so doletele Samsung je ta že objavil odgovor, kjer je napovedal posodobitev, ki omogoča izkop ”GOS-a”.

Iste težave pa bi lahko doletele tudi Xiaomi, saj so se pri zadnjih meritvah pokazale enake razlike med navadnimi aplikacijami in aplikacijami, ki se uporabljajo za meritve zmogljivosti.

Vabljeni v naše poslovalnice

Obiščite nas. Udobno se namestite. Zaupajte nam vaše želje. Poiskali bomo pravo rešitev za vas. Ker si želimo, da iz naših poslovalnic odidete z nasmehom na obrazu.

Samsung goljufal pri meritvah zmogljivosti, a ni bil prvi

Prodajalna Mobtel Velenjka
Tel: 051 344 244
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Interspar Velenje
Tel: 041 703 699
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Center Vič
Tel: 041 666 707
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Jager Center Rogaška Slatina
Tel: 051 688 666
Email: info@mobtel.si

Prodajalna Mobtel Mozirje Jager Center Mozirje
Tel: 051 303 003
Email: info@mobtel.si

MOBTEL BLOG

PREKO SPODNJEGA OBRAZCA NAS KONTAKTIRAJ ALI ODDAJ NAROČILO.
ODGOVORILI TI BOMO V ČIM KRAJŠEM ČASU.